UMA SALADA PORTUGUÊSA (GEMENGDE SLA)
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels vers citroensap
zout, bij voorkeur grof
vers gemalen zwarte peper
1 krop sla, in kleine stukjes geplukt
een paar blaadjes krulandijvie, in kleine stukjes geplukt
1 bosje waterkers
1 grote tomaat, in dunne plakjes gesneden
1 grote, Lissabonse ui, dun gesneden en in ringen uit elkaar gehaald
8 rijpe olijven (naar keuze)
Klop olie en citroensap met een vork of garde, tot zij goed zijn vermengd. Strooi er royaal zout en wat peper over.
Schep sla en waterkers voorzichtig met de slasaus door elkaar en leg ze op een van tevoren gekoelde schaal. Leg de plakjes tomaat er dakpansgewijs op, dek ze af met de uienringen (en de olijven, indien deze worden gebruikt) en garneer rondom met e plukjes andijvie. Dien dadelijk op.
2 personen
gebied : Portugal
gerechtsoort : salade
bron : In de Spaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Peter S. Feibleman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten