zondag 21 juni 2020

Ravioli met champignons (Polen)

RAVIOLI MET CHAMPIGNONS

60 gram gedroogde champignons
30 gram oud wittebrood
20 gram paneermeel
50 gram uien
20 gram vet
zout
peper

DEEG
150 gram meel
1 ei
1/8 liter water
zout


De champignons goed wassen in water en zodanig koken dat er weinig kookwater overblijft. De uien schillen, in blokjes snijden en in het vet lichtgeel bakken. Het brood in water weken en goed uitknijpen. De champignons laten uitlekken en met het brood en de ui in een vleesmolen fijnmalen. Paneermeel, zout en peper toevoegen en alles goed dooreen mengen.
Het deeg maken van meel, ei en water, en dit met de deegroller dun uitrollen. In vierkantjes van 3 à 4 centimeter snijden, op elk vierkantje vulsel leggen en het diagonaal dubbelvouwen, waarbij de kanten aan elkaar worden geplakt. De aldus verkregen driehoekjes worden dubbelgevouwen door de beide hoeken aan de lange zijde op elkaar te leggen en op elkaar te drukken. Direct daarna de ravioli in ruim water gaar koken. met een schuimspaan uit het hete water scheppen.

4 personen

gebied : Polen
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Mme Stanislaw Albrecht, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: