zondag 21 juni 2020

Fenek bit-tewm u bl-inbid (Malta)

FENEK BIT-TEWM U BL-INBID (GESTOOFD KONIJN MET KNOFLOOK IN WIJN)

1 konijn, in delen
½ fles (3¾ deciliter) rode of witte wijn
2 laurierblaadjes
1 deciliter olijfolie
6 teentjes knoflook
zout
peper
350 gram erwtjes


Leg de konijndelen in een hoge schaal, overgiet ze met de wijn en laurier en laat ze 1 nacht marineren in de koelkast. Dep de konijndelen droog met keukenpapier en kruid ze met zout en peper. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de konijndelen in 10 - 15 minuten rondom bruin. Neem de konijndelen uit de pan en bak in het achtergebleven vet de knoflookteentjes goudbruin. Draai het vuur laag, leg de stukken konijn weer in de pan en voeg de wijn met het laurierblad toe. Breng de stoofschotel tegen de kook aan en laat met het deksel schuin op de pan zachtjes zeker 1 - 1½ uur sudderen. Voeg de laatste 7 minuten de erwtjes toe en kook ze mee gaar. Het vlees moet bijna van de botten afvallen. Lekker met rijst of gekookte krieltjes.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 550 kcal p.p.
bereidingstijd : 1½ - 2 uur

gebied : Malta
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair augustus 2002

Geen opmerkingen: