zondag 21 juni 2020

Stuffat tal-Qaqoċċ (Malta)

STUFFAT TAL-QAQOĊĊ (GESTOOFDE ARTISJOKKENHARTJES)

bosuitjes
olijfolie
grote tomaat
artisjokkenhartjes uit blik
tuinbonen
doperwtjes
teentje knoflook
peterselie
gbejna moxxi (Maltese droge geitenkaas)


Een paar bosuitjes glazig bakken in 1 eetlepel olijfolie, grote tomaat in plakken erbij, met artisjokkenhartjes uit blik, tuinbonen en doperwtjes (diepvries), een uitgeperst teentje knoflook. Onder deksel stoven tot alles gaar en warm is. Bestrooien met gehakte peterselie en Maltese droge geitenkaas (gbejna moxxi) of brokjes Hollandse Arina. Smaakt met een Chardonnay.

gebied : Malta
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor

Geen opmerkingen: