woensdag 17 juni 2020

Kalkoen, gevuld met kastanjes (Roemenië)

KALKOEN, GEVULD MET KASTANJES

1 kalkoen
1 kilogram kastanjes
1 blikje mandarijnen
2 bananen


De kalkoen flink met boter insmeren en in een matig warme oven laten braden tot deze halfgaar is. 1 Kilogram kastanjes in een vuurvaste schaal overdoen en in de oven laten sudderen. Laten afkoelen en deze massa mengen met een blikje mandarijnen en 2 bananen, goed fijngeprakt. De kalkoen vullen met deze kastanjepuree en weer in de oven plaatsen. Nu de kalkoen geheel gaar laten worden. De schaal garneren met enkele achtergehouden kastanjes en mandarijnen.

4 personen

gebied : Roemenië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Mme F. Nedelcovici, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: