woensdag 17 juni 2020

Bouneschlupp (Luxemburg)

BOUNESCHLUPP (SPERZIEBONENSOEP)

600 gram verse sperziebonen
1 ui
1 wortel
1 stuk knolselderij (circa 100 gram)
1 kleine prei
30 gram boter
zout
versgemalen zwarte peper
15 gram bloem
1 liter vleesbouillon
30 gram bonenkruid
400 gram bloemige aardappelen
1 eetlepel kruidenazijn
1 deciliter zure room


Was de bonen en snijd ze schuin in stukjes van circa 1½ centimeter breed. Pel de ui, schrap de wortel, schil de selderij en snijd de groenten in kleine blokjes. Was de prei en snijd hem in fijne ringetjes. Verhit de boter in een pan en fruit er de ui, wortel, selderij en prei circa 5 minuten op een matig vuur in.
Voeg de bonen toe en strooi er zout en peper over. Strooi er de bloem over, roer door en schenk er de bouillon bij. Was het bonenkruid, schud het droog en voeg aan de inhoud van de pan toe. Laat alles afgedekt in circa 15 minuten op een matig vuur gaar stoven.
Schil intussen de aardappelen en was ze. Snijd ze dan in blokjes van circa 1 centimeter en meng die door de soep. Laat alle groenten in 15 minuten op een matig vuur gaar worden.
Neem het bonenkruid uit de pan en gooi het weg. Breng de soep op smaak met flink wat zout, peper en kruidenazijn en roer er tot slot de zure room door. Laat de soep niet meer koken omdat hij anders schift.
Aanbevolen drank: Bij deze soep past een Riesling van de Moezel.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 1¼ uur

land : Luxemburg
gerechtsoort : soep

bron : Europese keukens (Koken in de wereld) / Cornelia Adam

Geen opmerkingen: