HÚSNÉLKÜLI NYÁRI LEVES (VLEESLOZE ZOMERSOEP)
500 gram doperwtjes
200 gram worteltjes
wat bloemkool
sperziebonen
1 - 2 snijbonen
1 tomaat
1 - 2 aardappelen
peterselie
selderij
1 koolrabi
klein uitje
zout
1 - 2 eetlepels bloem
1 - 2 eetlepels koffiemelk
stukje margarine
Smelt de margarine, snijd de worteltjes in dunne plakjes, braad ze in de margarine mooi goudgeel. Voeg de fijngehakte peterselie en selderij erbij. Doe dan de andere groenten - alles schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden - erbij. Ook de gedopte doperwtjes erbij! Vervolgens 1½ liter water en wat zout. Laat alles zachtjes gaar koken. Roer de bloem glad in wat water en bind de soep. Doe de koffiemelk erbij en dien de soep op. Geef er soepstengels bij of geroosterde broodblokjes.
4 personen
gebied : Hongarije
gerechtsoort : soep
bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten