TOSCAANSE BOERENKOOLPASTA
150 gram shiitake paddenstoelen
1 rode peper
1 rode ui
2 tenen knoflook
½ bosje bieslook
1 eetlepel olijfolie
2 centimeter verse gember
200 milliliter droge witte wijn
½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
2 theelepels groentebouillonpoeder
200 gram boerenkool, panklaar
100 gram kikkererwten uit blik
300 gram penne
zout
peper
80 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Kook de pasta beetgaar. Snijd de shiitake in plakjes. Halveer de peper, verwijder het steeltje en de zaadjes en snijd hem in stukjes. Pel de knoflook en pers hem uit. Haal de schil van de gember en rasp hem fijn. Snijd de bieslook in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de shiitake, peper, knoflook en gember. Voeg de wijn, Italiaanse kruiden en groentebouillonpoeder toe en breng het aan de kook. Voeg de boerenkool toe. Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe. Pel de ui, snijd hem fijn en bak hem mee met het mengsel. Roeren totdat de boerenkool gelijkmatig donkergroen wordt. Laat hem in 5 - 7 minuten net gaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en doe hem in een schaal. Giet de saus over de pasta en garneer met de Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en de bieslook.
4 personen
voedingswaarde : 466 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Jim Hall, in Sla! mei/juni 1998
zaterdag 9 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten