ELIOPITES (WARME OLIJVENBROODJES)
25 zwarte zoute olijven
1 pak wit broodmix
1 deciliter olijfolie
1 deciliter sinaasappelsap
1 deciliter water
½ bosje verse koriander
1 eetlepel gedroogde munt
3 lente-uitjes
1 eetlepel olie om in te vetten
Kook de olijven 1 minuut in ruim water, om ze te ontzilten. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water. Dep ze droog in een schone theedoek, halveer ze en verwijder de pitten. Doe de broodmix in een kom, en voeg de olie, het sap en 1 deciliter water toe. Klop het met een mixer met deeghaken in 5 minuten tot een soepel deeg. Hak de koriander fijn. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes. Voeg de koriander, munt en lente-ui toe en klop nog 1 minuut door, tot alles goed gemengd is. Kneed er met de hand de stukjes olijven goed door. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet de bakplaat van de oven in. Kneed het gerezen deeg nog even door, en vorm er 16 bolletjes van. Leg ze op de bakplaat en laat ze nog 15 minuten rijzen. Bak ze in het midden van de oven in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze (iets) afkoelen.
16 stuks
voor- / bereidingstijd : 80 / 40 minuten
gebied : Cyprus
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Sla! mei/juni 1998
zaterdag 9 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten