zaterdag 9 mei 2020

Oosterse paksoisalade (Verre Oosten)

OOSTERSE PAKSOISALADE

200 gram glasnoedels
4 eetlepels sweet chilisaus
2 theelepels sesamolie
1 theelepel miso
4 theelepels mirin (zoete Japanse rijstwijn)
4 eetlepels limoensap
2 stronken paksoi, in dunne reepjes
1 bos koriander, blaadjes geplukt
8 eetlepels ongezouten pinda’s, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngesneden


Doe de glasnoedels in een kom en schenk er kokend water over tot ze onderstaan. Laat 4 minuten wellen, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Klop intussen voor de dressing de chilisaus, sesamolie, miso, mirin en het limoensap door elkaar.
Schep de helft van de dressing door de glasnoedels en verdeel over vier borden. Meng de paksoi en koriander met de rest van de dressing en verdeel over de noedels. Garneer met de pinda’s en rode peper.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Salades : Het hele jaar lekker én gezond, Special edition bij Delicious. mei 2020

Geen opmerkingen: