zaterdag 9 mei 2020

Kakitubata (Japan)

KAKITUBATA (GEVULDE FLENSJES IN DE VORM VAN EEN IRIS)

20 gram boter of margarine
2 eieren
10 gram suiker
45 gram bloem
1 deciliter melk
2 eetlepels olie
4 halve perziken (uit blik)


In pannetje boter smelten. In kom eieren loskloppen met suiker en 1 minuut blijven kloppen. Bloem erboven zeven en erdoor kloppen. Melk en gesmolten boter erdoor kloppen. Beslag 30 minuten laten rusten.
In koekenpan met antiaanbaklaag heel weinig olie schenken en pan op laag vuur verwarmen. 1/8 Deel van beslag in pan schenken en over bodem laten uitvloeien. Als bovenkant droog is, flensje keren en nog 15 seconden bakken. Flensje op snijplank laten glijden. Zo nog 7 flensjes bakken.
Perziken halveren. Uit flensjes vierkanten snijden. op ieder flensje 1 partje perzik in hoek leggen. Tegenovergestelde hoek over perzik vouwen, zodat driehoek ontstaat. Punten aan langste zijde van driehoek naar achteren vouwen zodat flensje irisvorm krijgt. Kakitubata op bordjes leggen en serveren.

8 stuks

voedingswaarde : 80 kcal per stuk
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 5 / 30 / 20 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : gebak

bron : Allerhande mei 1999

Geen opmerkingen: