CHINEES EI MET KRAB
Dit gerecht houdt het midden tussen roerei en omelet. De subtiele Chinese smaken van rijstwijn en sojasaus combineren mooi met de krab en de shiitake paddenstoelen.
25 gram gedroogde shiitake
225 gram krab (of krabsticks), in dunne reepjes
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry
6 eieren
zout
peper
2 eetlepels olie
100 - 125 gram bamboescheuten
1 eetlepel lichte sojasaus
Laat de shiitake 20 minuten weken in heet water. Laat ze daarna uitlekken, verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in dunne reepjes. Doe de krab in een kom, voeg rijstwijn, eieren, zout en peper toe en roer alles door elkaar. Verhit de wok, schenk de olie erin en bak daarin de shiitake en bamboescheuten 3 minuten. Schenk de sojasaus erbij en roerbak nog ½ minuut. Voeg dan het eimengsel toe en bak onder regelmatig omscheppen tot het ei gestold, maar niet te droog is.
4 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : voor- of hoofdgerecht
bron : Tip Culinair mei 2000, special Kip & ei
zaterdag 9 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten