zaterdag 9 mei 2020

Kruidige groene olijven op Andalusische wijze (Andalusië, Spanje)

KRUIDIGE GROENE OLIJVEN OP ANDALUSISCHE WIJZE

3 eetlepels rode wijnazijn
½ theelepel djinten (gemalen komijn)
gedroogde chilipeper
4 takjes tijm
6 takjes majoraan
2 teentjes knoflook
240 gram groene olijven zonder pit


In kom azijn en 3 eetlepels water schenken, komijn erdoor kloppen en chilipeper erboven malen. Blaadjes tijm en majoraan van takjes plukken. Blaadjes hakken, door azijn roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Olijven onder koud water afspoelen en uit laten lekken. Olijven door azijnmengsel scheppen. Afgedekt minstens 1 uur marineren, af en toe omscheppen.

6 personen

voedingswaarde : 35 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 5 / 60 minuten

gebied : Andalusië, Spanje
gerechtsoort : tapa

bron : Allerhande mei 2000

Geen opmerkingen: