TOFU-SATÉ MET PINDASAUS
4 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalot, gesnipperd
2 eetlepels sambal oelek
4 eetlepels ketjap
3 eetlepels pindakaas
6 eetlepels kokosmelk
1 theelepel suiker
2 paprika’s, in blokjes
250 gram tofu, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 mango, in blokjes
3 eetlepels gebakken uitjes of seroendeng
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de sjalot glazig op middelhoge stand. Voeg 1 eetlepel sambal en 2 eetlepels ketjap toe en roerbak 1 minuut. Voeg de pindakaas, kokosmelk, suiker en 300 milliliter water toe en roer goed door. Kook deze pindasaus op een lage stand tot de gewenste dikte. Marineer intussen de blokjes paprika, tofu, courgette en mango 30 minuten in de rest van de sambal en ketjap. Rijg deze ingrediënten vervolgens aan spiesen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spiesjes aan alle kanten goudbruin. Leg de spiesjes op een bord, giet de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Boodschappen mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten