zaterdag 16 mei 2020

Garnalensalade met krieltjes en komkommer

GARNALENSALADE MET KRIELTJES EN KOMKOMMER

400 gram krieltjes
500 gram grote (diepvries)garnalen, ontdooid
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, grof gehakt
1 komkommer, zonder zaadlijsten, in blokjes
1 bosje dille, fijngehakt
1 rode ui, gesnipperd
1 eetlepel witte wijnazijn
125 milliliter zure room
4 eetlepels mayonaise


Kook de krieltjes. Meng de olie met de knoflook en bestrijk de garnalen ermee. Laat 10 minuten intrekken.
Bak de garnalen in een koekenpan op middelhoge stand in 5 minuten gaar.
Meng de komkommer met de dille, ui, azijn, zure room en mayonaise. Meng de garnalen met de krieltjes en de dressing.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofd- of bijgerecht

bron : Boodschappen mei 2020

Geen opmerkingen: