GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET MAISSALSA
1 maiskolf
2 eetlepels olijfolie
4 grote zoete aardappels, schoongeboend
1 rode ui, gesnipperd
3 eetlepels koriander, fijngehakt
¼ verse ananas
1 rode peper, fijngehakt
sap van 1 limoen
6 eetlepels crème fraîche
½ bosje dille, fijngehakt
4 eetlepels barbecuesaus
Kook de maiskolf in 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk intussen de zoete aardappels met 2 theelepels olijfolie en prik rondom in met een vork. Rooster de zoete aardappels in de oven in 15 minuten gaar.
Snijd de maiskorrels van de kolf en meng met de ui, koriander, ananas, rode peper, limoensap en de rest van de olie. Meng in een ander kommetje de crème fraîche met de dille.
Snijd de zoete aardappels doormidden en bestrijk de snijkanten met de barbecuesaus. Leg de aardappels op een bord en serveer met de crème fraîche en de salsa.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Boodschappen mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten