zaterdag 16 mei 2020

Mozzarellabroodje (Breda, Noord-Brabant, Nederland)

MOZZARELLABROODJE

2 plakken aubergine
zeezout
frituurolie of 1 - 2 eetlepels olijfolie
1 voorgebakken focacciabroodje
2 eetlepels pesto
20 gram ijsbergsla, grofgesneden
10 gram rucolasla
9 plakjes tomaat
3 plakken mozzarellakaas


Bestrooi de plakken aubergine met zeezout en laat dit 30 minuten intrekken. Knijp de plakken aubergine uit en dep ze droog. Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de aubergine 2 - 3 minuten in de hete olie of bak de aubergine in de olijfolie lichtbruin. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het focacciabroodje volgens gebruiksaanwijzing lichtbruin in het midden van de oven. Laat het broodje afkoelen, halveer het en bestrijk beide helften met pesto. Leg op de onderste helft van het broodje de ijsbergsla en de rucola. Leg hierop de plakjes tomaat, de mozzarella en de aubergine en leg de andere helft van het broodje erop.

1 persoon

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 / 30 minuten

gebied : Breda, Noord-Brabant, Nederland
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Enorm Food Company, in Tip Culinair mei 2000

Geen opmerkingen: