AARDAPPELSALADE
750 gram vastkokende aardappelen met schil, geboend
2 kleine witte uien
¾ deciliter groene olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels citroensap
2 theelepels mosterd
1 theelepel grof gehakte chilipeper
2 theelepels gedroogde munt
8 takjes bladpeterselie, helft fijngesneden
zout
peper
Kook de aardappelen in 25 minuten gaar, pel ze en snij ze in flinke blokken. Snij de uien in dunne partjes en haal de boogjes los. Meng voor de dressing de olie, azijn, citroensap, mosterd, chilipeper, helft van de munt en alle fijngesneden peterselie en breng het op smaak met zout en peper. Schep de aardappelen om met de dressing en strooi er de rest van de munt en losgehaalde peterselie over.
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair mei 2002
zaterdag 16 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten