zaterdag 16 mei 2020

Kalfsrolletjes met appel en roomkaas

KALFSROLLETJES MET APPEL EN ROOMKAAS

4 ongepaneerde kalfsschnitzels
versgemalen peper
zout
1 appel
100 gram roomkaas naturel
1 theelepel kerriepoeder
50 gram boter
1 deciliter medium sherry
1 deciliter vleesbouillon of vleesfond
4 eetlepels crème fraîche of kookroom


Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Meng de roomkaas met de appel, kerriepoeder en versgemalen peper. Verdeel het appel-kaasmengsel over de schnitzels, rol ze strak op en maak er rolletjes van. Steek ze vast met een houten cocktailprikker.
Verhit de boter. Bak hierin (op een niet te hoge stand, anders loopt de kaas eruit) de rolletjes goudbruin in 10 minuten. Houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk de sherry en de bouillon bij het braadvet, kook dit iets in en meng de crème fraîche erdoor. Presenteer de saus bij de vleesrolletjes. Lekker met rösti en peultjes.

4 personen

voedingswaarde : 404 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen mei 2002

Geen opmerkingen: