SOUFFLÉ VIENNOIS (WEENSE SOUFFLÉ)
2 deciliter rode bessensap
½ theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
2 eetlepels boter of margarine
4 sneetjes witbrood (casino) zonder korst
4 eetlepels cranberrycompote (100 gram)
3 eieren, gesplitst
40 gram poedersuiker + voor bestrooien
30 gram bloem, gezeefd
1 zakje vanillesuiker
Oven voorverwarmen op 175°C. Bessensap met kaneel en suiker verwarmen. In pan boter verhitten. Sneetjes brood goudbruin bakken. Bodem van schaal ermee bedekken. Compote erover verdelen. Heet bessensap lepel voor lepel erop gieten. Eiwitten stijfkloppen. Al kloppende deel van poeder- en vanillesuiker toevoegen. Eidooiers losroeren. Eidooiers en bloem voorzichtig door beslag spatelen. Beslag op het brood scheppen. In midden van oven soufflé in 15 - 20 minuten laten rijzen en goudbruin laten worden. Bestrooien met poedersuiker. Iets laten afkoelen voor het aansnijden.
4 personen
voedingswaarde : 280 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair mei 1993
donderdag 21 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten