GEPOFTE APPEL MET RUM-ROZIJNEN
2 eetlepels rozijnen
5 eetlepels rum
50 gram zachte boter of margarine
50 gram witte basterdsuiker
4 appels (Jonagold)
½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Rozijnen onder stromend water afspoelen. In steelpan rozijnen met rum aan de kook brengen. Tegen de kook aan 10 minuten laten wellen. 4 Stukken aluminiumfolie van 20 x 20 centimeter dun invetten. In kommetje boter en basterdsuiker door elkaar mengen. Rozijnen afgieten en door botermengsel mengen. Appels schillen. Met appelboor klokhuis er ruim uitboren, op aluminiumfolie zetten en vullen met rum-rozijnenmengsel. Aluminiumfolie eromheen vouwen.
Appels in aluminiumfolie tussen houtskool van barbecue leggen en in 30 minuten gaar poffen. Op vier bordjes zetten en folie openvouwen.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gebied : Europa
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande Extra, voorjaar / zomer 1994
donderdag 21 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten