BATJAW FRITA
250 gram bakkeljauw
2 sneetjes witbrood
½ ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
½ takje selderij, fijngesneden
1 kleine tomaat, ontveld en ontpit, in stukjes
½ ei, losgeklopt
½ verse Madame Jeanette peper, fijngesneden
3 eetlepels bloem
frituurolie
Bakkeljauw in ruim water 24 - 36 uur weken. Water 3 keer verversen. Vis met vers water aan de kook brengen en in 10 minuten koken. Brood (met korstjes) weken in 2 deciliter water. Vis afgieten en fijnsnijden. Vis pureren met uitgeknepen brood, ui, knoflook, selderij, tomaat, ei, peper en bloem. Van vispuree kleine balletjes (2 centimeter doorsnede) draaien. Olie verhitten tot 175 °C. Balletjes, niet te veel tegelijk, in 5 minuten goudbruin frituren. Piccalilly, tomatensausje of mosterd erbij.
40 stuks
voedingswaarde : 20 kcal per stuk
wacht- / bereidingstijd : 24 - 36 uur / 45 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair mei 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten