HOLLANDSE GADO-GADO MET PIKANTE PINDASAUS
200 gram dunne sperziebonen
150 gram peultjes
300 gram witte asperges
zout
peper
½ Chinese kool, dun gesneden
2 bosjes raapstelen
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 theelepels sambal oelek
4 eetlepels pindakaas
1 eetlepel Chinese sojasaus (of zoute ketjap)
2 theelepels bruine suiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gefruite uitjes
Bonen, peultjes en asperges beetgaar koken (Bonen 10 minuten, peultjes 7 minuten, asperges 15 minuten). De kool kan zowel rauw, als met kokend water overgoten gebruikt worden. Alle groenten op schaal schikken. Olie verhitten en knoflook erboven uitknijpen. Sambal, pindakaas, sojasaus, suiker en citroensap erdoor roeren. Saus met 1 deciliter water verdunnen. Gefruite uitjes er vlak voor serveren door mengen. Saus apart erbij geven. Serveren met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Holland, Nederland
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair mei 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten