donderdag 21 mei 2020

Hollandse gado-gado met pikante pindasaus (Holland, Nederland)

HOLLANDSE GADO-GADO MET PIKANTE PINDASAUS

200 gram dunne sperziebonen
150 gram peultjes
300 gram witte asperges
zout
peper
½ Chinese kool, dun gesneden
2 bosjes raapstelen
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 theelepels sambal oelek
4 eetlepels pindakaas
1 eetlepel Chinese sojasaus (of zoute ketjap)
2 theelepels bruine suiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gefruite uitjes


Bonen, peultjes en asperges beetgaar koken (Bonen 10 minuten, peultjes 7 minuten, asperges 15 minuten). De kool kan zowel rauw, als met kokend water overgoten gebruikt worden. Alle groenten op schaal schikken. Olie verhitten en knoflook erboven uitknijpen. Sambal, pindakaas, sojasaus, suiker en citroensap erdoor roeren. Saus met 1 deciliter water verdunnen. Gefruite uitjes er vlak voor serveren door mengen. Saus apart erbij geven. Serveren met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Holland, Nederland
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip Culinair mei 1994

Geen opmerkingen: