CHINESE EIERSOEP MET TAHOE
½ blok tahoe, in blokjes van 1 centimeter
4 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 eetlepels olie
1 liter groentebouillon
2 eieren, losgeklopt
4 lente-uitjes, in ringetjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes
Tahoeblokjes in ruim water aan de kook brengen. Als ze drijven met schuimspaan uit pan nemen. Laten uitlekken. 3 eetlepels sojasaus erover schenken. In olie tahoe bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Bouillon aan kook brengen. Op smaak maken met 1 eetlepel sojasaus. Eieren al roerend in dunne straal bij bouillon schenken. Eiervlokjes laten stollen. Toevoegen: tahoe, lente-ui en rode peper. Soep goed doorwarmen. Direct serveren.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair mei 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten