donderdag 21 mei 2020

Melting Moments (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

MELTING MOMENTS

150 gram zachte boter of margarine
75 gram poedersuiker
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram maïzena

VULLING
2 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels boter of margarine
2 eetlepels verse roomkaas
1 zakje vanillesuiker


Oven voorverwarmen op 150°C. Boter en poedersuiker tot romig mengsel kloppen. Meel en maïzena mengen. Mengsel deel voor deel door botermengsel kloppen. Deeg uitrollen. Met uitsteekvormpje met een doorsnede van 2½ centimeter 30 rondjes uit deeg steken en met 6 centimeter tussenruimte op ingevette bakplaat leggen. Koekjes in midden van oven in 10 - 15 minuten gaar bakken. Met spatel van bakplaat steken en op koel oppervlak laten afkoelen. Alle ingrediënten voor vulling mengen. Helft van koekjes ermee bestrijken en rest van koekjes er omgekeerd tegenaan drukken.

Voor 18 stuks

voedingswaarde : 140 kcal per stuk
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : koekjes

bron : Tip Culinair mei 1994, Country Kookboek

Geen opmerkingen: