MELTING MOMENTS
150 gram zachte boter of margarine
75 gram poedersuiker
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram maïzena
VULLING
2 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels boter of margarine
2 eetlepels verse roomkaas
1 zakje vanillesuiker
Oven voorverwarmen op 150°C. Boter en poedersuiker tot romig mengsel kloppen. Meel en maïzena mengen. Mengsel deel voor deel door botermengsel kloppen. Deeg uitrollen. Met uitsteekvormpje met een doorsnede van 2½ centimeter 30 rondjes uit deeg steken en met 6 centimeter tussenruimte op ingevette bakplaat leggen. Koekjes in midden van oven in 10 - 15 minuten gaar bakken. Met spatel van bakplaat steken en op koel oppervlak laten afkoelen. Alle ingrediënten voor vulling mengen. Helft van koekjes ermee bestrijken en rest van koekjes er omgekeerd tegenaan drukken.
Voor 18 stuks
voedingswaarde : 140 kcal per stuk
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : koekjes
bron : Tip Culinair mei 1994, Country Kookboek
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten