HOLLANDSE ROERBAKGROENTEN
3 eetlepels olie
1 teentje knoflook
200 gram kleine uitjes of sjalotjes
500 gram krielaardappelen
5 wortelen, in blokjes
3 meiknolletjes, in blokjes
250 gram groene asperges, in stukjes
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
(bouillon)
Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Ui krieltjes en wortel toevoegen en 10 minuten roerbakken. Meiknol, asperges en rozemarijn erdoor roeren en 10 minuten meebakken tot groenten gaar zijn. (Als groenten te hard blijven wat bouillon erbij gieten en afgedekt 5 - 10 minuten stoven. Zonder deksel vocht verdampen.) Met zout en peper op smaak brengen.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Holland, Nederland
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair mei 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten