CHICKEN WITH BARBECUESAUCE (KIP MET BARBECUESAUS)
zout
12 kipdrumsticks
1 kleine ui
225 milliliter tomatenketchup
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel azijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel worcestershiresaus
1 theelepel cayennepeper
1 teentje knoflook
tabasco
In pan met ruim water en zout drumsticks 10 minuten zachtjes koken. Afgieten en laten afkoelen. Ui pellen en heel fijn snipperen. In steelpan doen: ui, ketchup, mosterd, azijn, basterdsuiker, worcestershiresaus en cayennepeper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken. Saus op smaak brengen met tabasco.
Met keukenpapier drumsticks droogdeppen en bestrijken met saus. Op hete barbecue drumsticks in 15 minuten bruin roosteren, af en toe keren en opnieuw bestrijken met saus. Rest van saus apart erbij geven.
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande Extra, voorjaar / zomer 1994
donderdag 21 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten