donderdag 21 mei 2020

Groente-garnalenpilaf

GROENTE-GARNALENPILAF

2 eetlepels (zonnebloem)olie
1 grote ui, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 prei, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
250 gram rijst
1 deciliter droge wijn
zout
peper
125 gram diepvries doperwten
200 gram boter of margarine
225 gram Noorse garnalen
100 gram geraspte Parmezaanse kaas


Olie verhitten en ui, bleekselderij, prei en knoflook 10 minuten bakken. Rijst toevoegen, 3 minuten meebakken. 4 Deciliter water, wijn, zout en peper toevoegen en aan de kook brengen. Pan afdekken en pilaf in 15 minuten gaar laten worden. Doperwten toevoegen en afgedekt nog 2 - 3 minuten zachtjes laten koken tot rijst gaar is en alle vloeistof is opgenomen. Boter smelten en garnalen 2 minuten verwarmen. Groente-rijstmengsel erdoor roeren. Parmezaanse kaas erbij serveren. Lekker met een frisse tomatensalade.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair mei 1995

Geen opmerkingen: