THON À LA BASQUAISE (TONIJN OP BASKISCHE WIJZE)
4 mootjes verse tonijn
2 uien, zeer grof gehakt
3 rijpe tomaten, in stukken
1 groene paprika, in repen
1 rode paprika, in repen
3 teentjes knoflook, geplet
3 eetlepels ganzenvet of olijfolie
tijm
snuf cayennepeper of eigenlijk piment d’Espelette
zout
Verhit het vet in een koekenpan of de skottelbraai en bak er op hoog vuur de tonijn in, maar heel kort; een leuk kleurtje is alles wat nodig is. Haal uit de pan, bestrooi met zout en bewaar.
Bak nu in het achtergebleven vet de groenten zonder de tomaat. Laat ze lekker even schroeien, doe er dan de tomaat bij, draai het vuur laag en voeg zout en cayenne toe. Dek af en laat in tien minuten zacht worden. Haal daarna het deksel weg, leg er de tonijn bovenop en laat nog eventjes goed doorwarmen.
4 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Baskenland, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten