SALADE AUX FOIES DE VOLAILLE (SALADE MET GEBAKKEN KIPPENLEVERTJES)
150 gram pitloze druiven
60 gram walnoten
250 gram kippenlevertjes
2 ½ eetlepel bloem
25 gram (room)boter
zout
versgemalen peper
1 eetlepel cognac
½ zak gemengde friséesla (200 gram)
100 gram honing-mosterddressing
Druiven wassen, droogdeppen en halveren. Walnoten in droge koekenpan op laag vuur roosteren, tot ze iets kleuren. Intussen kippenlevertjes met scherp mesje halveren. Stukjes lever door bloem wentelen. In andere koekenpan boter verhitten. Levertjes bestrooien met zout en peper en in pan doen. Op hoog vuur 2 minuten bakken en regelmatig keren, tot levertjes mooi bruin en nog rosé van binnen zijn. Cognac toevoegen en laten verdampen. Friséesla over vier borden verdelen. Verdeel de dressing over de sla. Levertjes, walnoten en druiven erover verdelen. Direct serveren.
Lekker met warme toast en boter.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Aquitaine, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Frankrijk : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine / Rianne Buis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten