SOUPE A LA DIJONNAISE (MOSTERDSOEP)
1 middelgrote prei
1 teentje knoflook
1 sjalotje
30 gram boter
30 gram bloem
1 ½ kippenbouillontablet
1 deciliter droge witte wijn
1 deciliter slagroom
2 eetlepels Dijonmosterd
versgemalen peper
suiker
2 takjes peterselie
Prei schoonmaken en wassen; alleen lichtgroen en wit deel wordt gebruikt. Prei fijnsnipperen. Knoflook en sjalot pellen en fijnsnipperen. In pan boter smelten. Prei, sjalot en knoflook op laag vuur 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren; regelmatig omscheppen. Bloem erdoor roeren en op laag vuur 1 minuut meebakken; niet donker laten kleuren. Scheutje voor scheutje 3 deciliter water toevoegen; blijven roeren tot gladde, licht gebonden saus ontstaat. Bouillontabletten, wijn en 4 deciliter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes doorkoken. Slagroom erdoor roeren. Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep. Mosterd al roerend bij soep schenken. Soep niet meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker. Peterselie boven soep fijn knippen. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Dijon, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Frankrijk : Een culinaire ontdekkingsreis oor de streekkeukens van Normandië, de Bourgogne en de Provence / Janny van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten