OMELETTE AUX CÈPES (OMELET MET EEKHOORNTJESBROOD)
200 gram eekhoorntjesbrood
2 eetlepels ganzen- of eendenvet (of boter)
½ teentje knoflook, fijngehakt
4 eieren
zout
peper
Veeg de paddenstoelen schoon, snijd ze in flinke stukken en bak ze in wat ganzenvet op een hoog vuur, tot ze hun vocht verloren hebben. Voeg zout en peper toe, plus misschien een half teentje uiterst fijngehakte knoflook. Klop vier eieren los met zout, peper en een drupje water of melk. Draai het vuur onder de paddenstoelen op, giet het eimengsel in de pan en bak er een omelet van.
2 personen
gebied : Périgord, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten