BROCCOLISOEP MET KERRIECROUTONS
1 struik broccoli (500 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
1½ liter kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van tabletten
1½ theelepel korianderpoeder
sap van 1 sinaasappel
1 bekertje crème fraîche (125 gram)
4 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
versgemalen peper
CROUTONS
6 sneetjes wittebrood
3 eetlepels (olijf)olie
2 theelepels kerrie
Verwarm voor de croutons de oven voor op 200°C. Snijd het licht aangevroren brood zonder korst in blokjes. Doe ze in een kom, bedruppel ze met de olie en schep goed door. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in 8 tot 10 minuten goudbruin bakken. Bestrooi ze met de kerrie en schud goed om.
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met wat zout in 10 minuten goed gaar. Snipper intussen de ui en de knoflook en laat omscheppend in de olie glazig fruiten. Breng de bouillon aan de kook. Pureer de uitgelekte broccoli met de ui en de knoflook en een scheutje van de bouillon in de foodprocessor of de blender, of draai door een fijne zeef. Roer de broccolipuree met de koriander, het sinaasappelsap en de crème fraîche door de bouillon. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Klop de soep luchtig met een garde of met de staafmixer en roer er kort voor het serveren de peterselie door. Geef de croutons apart.
Tip: Laat de croutons achterwege en breng de soep dan extra op smaak met een mespunt kerrie.
6 personen
voedingswaarde : 221 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
land : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Boodschappen april 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten