zondag 9 februari 2020

Provençaals kippakketje (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

PROVENÇAALS KIPPAKKETJE

3 eetlepels olijfolie
2 kipfilets à 125 - 150 gram
1 eetlepel witte wijn
2 eetlepels fijngesneden basilicum
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zout
peper
1 blik tomaatblokjes (400 gram), uitgelekt
4 gedroogde tomaten, in fijne reepjes
1 rode peper, in smalle ringen, zaadjes verwijderd
12 zwarte olijven
2 theelepels gedroogde tijm


Oven voorverwarmen op 200ºC. Olijfolie verhitten en kipfilets hierin 5 minuten rondom aanbakken. Kipfilet uit pan nemen. Van vuur af wijn, basilicum, peterselie, zout en peper door bakvet roeren en kip er goed door wentelen. 2 Stukken bakpapier uitspreiden. Tomaatblokjes mengen met reepjes tomaat, rode peper, olijven, tijm, zout en peper. Tomaatmengsel over midden van stukken papier verdelen en kipfilets erop leggen. Papier met wat ruimte over vulling tot pakketje vouwen, uiteinden paar keer omvouwen, zodat pakketjes niet kunnen gaan lekken. Pakketjes met vouwnaad naar boven op bakplaat leggen. Kip in midden van oven in 20 minuten gaar laten worden. Lekker met dikke frieten.

2 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: