PARELHOEN MET SPRUITJES
1 parelhoen
2 sjalotten
bosje selderij
peterselie en tijm samen met een laurierblad samengebonden
2 eetlepels olijfolie
100 gram boter of margarine
zout
peper
1 flinke fijngesneden ui
1 wortel
5 deciliter kippenbouillon
600 gram schoongemaakte spruitjes
1 eetlepel wijnazijn
Vul de buikholte van het parelhoen met de kleingesneden sjalotten en het boeketje kruiden. Verhit de olie met 1 eetlepel boter en schroei hierin het parelhoen aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan, bestrooi hem met peper en zout en voeg er weer een eetlepel boter bij. Smoor de ui en wortel 5 minuten en leg het parelhoen weer in de pan, voeg de bouillon toe en laat het vlees in 50 minuten gaar stoven. Breng intussen een royale pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de spruitjes 3 minuten. Laat ze uitlekken. Smelt de rest van de boter in een koekenpan, voeg de azijn, zout en peper toe en laat de spruitjes hierin onder nu en dan omscheppen 10 minuten stoven. Serveer het parelhoen met de spruitjes.
4 personen
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Margrietagenda 2001 : Met originele recepten uit de Provence
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten