vrijdag 27 december 2019

Yorkshire Pudding (Yorkshire, Engeland, Verenigd Koninkrijk)

YORKSHIRE PUDDING

De beroemde Yorkshire Pudding mag in heel Engeland niet bij de roastbeef ontbreken. Het is dan ook niet te verwonderen dat ieder graafschap hiervoor haar eigen bereidingswijze heeft. Maar hieronder volgt dan toch een origineel recept uit Yorkshire.

6 eetlepels bloem
3 - 4 eieren
½ kop melk
1 snuifje zout
wat vet of margarine voor de pan
een scheut koud water


Maak van de bloem, de eieren, de melk en ’t zout een heel dik pannenkoekbeslag en laat dit een half tot een heel uur lang rusten (hoe langer hoe beter). Daarna laat u een braadpan of koekenpan in de oven goed heet worden, doet er een stuk vet of margarine ter grootte van een ei in en als dit gesmolten en bruin is, giet u het beslag dat u met een scheut koud water even losgeklopt heeft erin. Nu moet de Yorkshire Pudding bij een flinke warmte binnen 20 tot 30 minuten mooi hoog rijzen en goudgeel worden. Dadelijk serveren want de van binnen lege pudding zakt gauw ineen.
In Engeland wordt de Yorkshire Pudding dikwijls tegelijk met de roastbeef gebakken, en wel zo dat men de lege pan eerst onder de grill waarop het vlees ligt zet. Wanneer er genoeg vet in de pan is gedruppeld giet men het beslag erbij (het stuk vet wordt dan natuurlijk achterwege gelaten). De pudding krijgt op deze simpele manier de kostelijke aroma van het vlees.

4 personen

gebied : Yorkshire, Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: