YORKSHIRE PUDDING
runderribstuk
100 gram bloem
400 gram melk
2 eieren
nootmuskaat
zout
Braad een mooi runderribstuk in de oven op het rek. Onder het rek wordt een platte schaal geplaatst die het afdruipende vet opvangt. Bedruip het ribstuk met dit vet en een weinig bouillon. Haal het vlees uit de oven een tijdje voor het goed is. Zet de schaal met de braadjus terzijde.
Maak met de sauszweep een beslag van 60 gram van het vet van het gebraad, 100 gram bloem, 400 gram melk, 2 eieren, wat nootmuskaat en zout. Doe dit beslag in de vette schaal en schuif het in de oven. Doe het stuk vlees op het rek boven de schaal, zodat er nog vet op het beslag kan druipen en braad het stuk vlees af.
Serveer de pudding in vierkante stukken gesneden met warm gesneden rundvlees erop.
4 personen
gebied : Yorkshire, Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De reis om de wereld in 80 schotels … en 200 verrukkelijke recepten / R. J. Courtine
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten