COCK-A-LEEKIE SOUP
De kippensoep met prei is een zeer populair oud Schots gerecht.
1 soepkip
1 kilogram prei
2 - 2½ liter runderbouillon
10 grote gedroogde pruimen
zout
peper
U zet de panklare soepkip met de runderbouillon op. Alleen water kan desnoods ook - maar de zo ten onrechte voor gierig versleten Schotten geven de voorkeur aan een extra krachtige bouillon. Snijd de schoongemaakte stokken prei in stukken van 2 - 3 centimeter en doe ze bij de soep. Breng de soep nu aan de kook, schuim haar af en laat de kip onder een deksel op een laag vuurtje in ongeveer 3 uur helemaal gaarkoken. Na 2 uur koken doet u de pruimen bij de soep en voegt wanneer de bouillon nog niet voldoende sterk gekruid is wat peper en zout naar smaak toe. De gare kip wordt ik kleine ‘mondjesmaat’-stukjes getrancheerd, in de soepterrine gedaan en de kokende bouillon wordt er overheen gegoten. Het geheel wordt dadelijk geserveerd.
4 personen
gebied : Schotland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : soep
bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten