WELSH RAREBIT
sneetjes ontkorst wittebrood
niervet
Cheshire
pale ale
boter
mosterd
Bak sneetjes ontkorst wittebrood even aan in heet niervet. Laat plakken Cheshire-kaas weken in pale ale en beleg de sneden brood met de kaas. Bestrijk ze met boter die opgeklopt is met mosterd, leg er weer een plak kaas op, bestrijk weer met mosterdboter en doe alles op het bakblik in de oven met veel bovenwarmte tot de kaas gesmolten is.
U kunt ook in plaats van plakken kaas, geraspte kaas mengen met het bier tot een smeuïg mengsel. Meng door dit smeersel dan de mosterd en bestrooi het met cayennepeper voor het de oven ingaat.
gebied : Cheshire, Engeland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De reis om de wereld in 80 schotels … en 200 verrukkelijke recepten / R. J. Courtine
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten