FEIJOADA
bruine bonen
een bouquet garni
uien
knoflook
kruidnagels
2 uien
kippenvet
tomatensaus
chilipepers
een snuif suiker
een scheutje wijn
sinaasappelsap
zout
Kook een-nacht-over-geweekte bruine bonen met een bouquet garni, uien, knoflook en kruidnagels.
Fruit twee in schijven gesneden uien in kippenvet. Voeg hier een gekruide tomatensaus waarin chilipepers gestoofd zijn aan toe, met een snuif suiker, een scheutje wijn en sinaasappelsap. Giet deze chilisaus over de gepureerde bruine bonen. Laat alles nog twee uren zachtjes sudderen. Zout nu pas en dien het op.
Dit gerecht wordt ook met gestoofd vlees en worst gegeten.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De reis om de wereld in 80 schotels … en 200 verrukkelijke recepten / R. J. Courtine
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten