ROGAN JOSTH (MALSE LAMSVLEESCURRY)
500 gram mager lamspoelet
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
50 gram roomboter
2 deciliter gekookt water
1 deciliter ongeslagen room
1 deciliter volle yoghurt
KRUIDEN
1 ½ theelepel zwarte peper
2 theelepels meat massala
3 theelepels korianderpoeder
2 theelepels kurkumapoeder
2 theelepels chilipoeder
3 kruidnageltjes
5 groene kardamomnootjes
2 theelepels suiker
zout naar smaak
GARNERING
verse korianderblaadjes
Meng het lamsvlees met alle kruiden goed dooreen en laat het geheel 1 uur marineren. Pel de ui en knoflook en hak deze in een foodprocessor fijn. Laat de boter en een braadpan smelten, zonder de boter bruin te laten kleuren. Zet het vuur hoog en fruit hierin het lamspoelet snel (om aanbranden van de kruiden te voorkomen) lichtbruin. Voeg vervolgens de gehakte ui en knoflook erbij en fruit dit eveneens mee. Blus het geheel met 2 deciliter gekookt water. Zet het vuur laag en laat het gerecht in 1 tot 1½ uur, met het deksel op de pan, stoven. Voeg dan de room en yoghurt toe en roer het voorzichtig dooreen. Laat het geheel nogmaals 5 tot 7 minuten op zacht vuur, zonder deksel, stoven. Garneer met verse korianderblaadjes.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De grote keukens van Azië / Ciska Cress
zondag 28 april 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten