BIEFSTUKREEPJES MET AUBERGINE
200 gram tomaten
500 gram biefstuk
1 grote aubergine
3 eetlepels zonnebloemolie
½ pot (à 400 milliliter) Rogan Josh-saus (pittige Indiase currysaus)
125 milliliter crème fraîche
zout
(versgemalen) peper
3 eetlepels fijngesneden koriander
1 pak (à 280 gram) naan naturel (Indiaas brood)
Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de biefstuk in reepjes. Maak de aubergine schoon (niet schillen) en snijd hem in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de biefstuk op hoog vuur 2 minuten al omscheppend. Schep het vlees uit de pan. Schenk 1 eetlepel olie inde wok en bak de aubergine 2 minuten. Voeg de tomaatblokjes toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg het vlees, de currysaus en crème fraîche toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng het op smaak met zout en peper.
Bak het brood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Strooi de koriander over het vlees. Neem het brood uit de oven, snijd het in repen en geef het erbij.
4 personen
voedingswaarde : 672 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 20 / 5 minuten
gebied : India
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Oosters koken snel & lekker / Jeanine Schreuders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten