zondag 28 april 2019

Rogan Josh (India)

ROGAN JOSH (LAMSKOTELET MET NOTEN)

1 fijngesneden ui
50 gram geklaarde boter of 4 eetlepels olie
6 groene kardamomen
4 grote kardamomen
6 kruidnagels
2 laurierbladeren
2,5 centimeter kaneel
2,5 centimeter geprakte gemberwortel
3 fijngehakte teentjes knoflook
450 gram lams- of kalfskarbonade in blokjes
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel ketoembar
1,5 deciliter yoghurt
1 theelepel zout
25 gram fijngehakte blanke amandelen
1 eetlepel maanzaad
3,5 deciliter water
1 mespuntje saffraan


Fruit de ui lichtbruin. Sauteer kardemom, kruidnagel, laurier en kaneel 1 minuut, voeg gember en knoflook toe en roer het vlees erdoor. Strooi één voor één komijn, chili, paprika en ketoembar erbij. Twee minuten doorbakken. Voeg yoghurt en zout toe; toedekken en in 5 - 7 minuten droogkoken tot de olie zich afscheidt. Voeg amandelen en maanzaad toe. Sauteer 1 - 2 minuten en voeg water toe. Toedekken en vlees in 40 - 50 minuten zachtjes gaar laten sudderen tot het mengsel nagenoeg droog is. Strooi saffraan, dek toe en stoof voorzichtig nog 5 - 10 minuten zonder aanbranden. Roer de saffraan er een paar keer goed door. Rogan Josh is een droog gerecht met natte kruiderij erbij.
Dien op met pilau, naan of pannenkoekjes.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed

Geen opmerkingen: