zondag 28 april 2019

Bananeborstplaat (Zuid-India)

BANANEBORSTPLAAT

1 grote banaan
½ theelepel gemalen kardemom
25 gram boter
50 gram griesmeel
50 gram gemalen amandelen
60 gram suiker


Prak de banaan in een kom, voeg de gemalen kardamom toe en meng alles goed door elkaar.
Smelt de boter in een pan en bak het griesmeel licht-goudbruin. Voeg het banaanmengsel, de gemalen amandelen, de suiker en 1 tot 2 theelepels water toe, maar let op dat het mengsel niet te vochtig wordt.
Breng alles al roerend aan de kook en blijf roeren tot het mengsel van de wanden van de pan loslaat.
Doe het mengsel in een ondiepe ingevette bakvorm, laat het iets afkoelen en zet de bakvorm in de koelkast. Snijd de borstplaat in stukjes en vorm deze eventueel tot balletjes. Dien direct op.

12 stuks

gebied : Zuid-India, India
gerechtsoort : snoep

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor e Westerse keuken / Troth Wells

Geen opmerkingen: