zondag 28 april 2019

Kabli Chenna (India)

KABLI CHENNA (KRUIDIGE KIKKERERWTEN)

1 blikje kikkererwten (netto 400 gram)
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels ghee of olie
1 theelepel fenegriekzaadjes
2 theelepels gemalen korianderzaad
2 theelepels kurkuma
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel azijn of citroensap
zout
2 - 3 eetlepels fijngehakte verse koriander


Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en vang het vocht op. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Verhit de Ghee in een braadpan en fruit de ui en het teentje knoflook zachtjes goudgeel. Rooster de fenegriekzaadjes in een droge koekenpan en maak ze fijn met de bolle kant van een lepel. Roer alle kruiden met e azijn tot een dikke pasta. Bak de kruidenpasta 3 minuten met de ui mee. Schep de kikkererwten erdoor en voeg zoveel vocht toe dat de kikkererwten net onder staan. Laat het geheel nog ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en roer de koriander erdoor.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: