PAWA MET AARDAPPELEN EN PINDA’S
4 eetlepels olie
1 theelepel zwart mosterdzaad
60 gram pinda’s
3 middelgrote aardappelen, in blokjes, gaargekookt
1 theelepel sesamzaad
½ theelepel gemalen kurkuma
½ theelepel chilipoeder
1 groene chilipeper, fijngehakt
1 eetlepel geraspte kokos
zout
suiker
125 gram pawa (rijstvlokken), afgespoeld en uitgelekt
grote handvol vers korianderblad
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin het mostedzaad tot u ploffende geluidjes hoort. Voeg de pinda’s toe en bak ze tot ze licht kleuren. Voeg de uitgelekte aardappelen, het sesamzaad en de kurkuma toe. Bak de aardappelen tot ze bruin kleuren. Voeg het chilipoeder, de chilipeper en kokos toe, met suiker en zout naar smaak. Schep alles voorzichtig om.
Haal de pan van het vuur en schep de pawa door de aardappelen. Bak het gerecht tot de pawa door en door warm is. Voeg de koriander toe.
Serveer dit gerecht warm of laat het afkoelen: het is erg lekker voor onderweg.
4 - 6 personen
gebied : Badami, India
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten