GEMARINEERDE BIEFSTUKSPITJES UIT INDIA
500 gram biefstuk
1 groene Spaanse peper
3 knoflookteentjes
½ deciliter slagroom
2 eetlepels fijn gesnipperde gemberwortel
zout
1 ei
75 gram wit broodkruim
olie om te frituren
Snijd de biefstuk in stukjes van 2 centimeter. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst). Snipper de helften fijn. Pers de knoflook uit boven de slagroom en roer de gesnipperde peper, gember en zout naar smaak erdoor.
Meng de stukjes vlees met de marinade en laat ze minstens 3 uur marineren. Rijg ze aan 12 satéstokjes.
Klop het ei los in een diep bord en strooi het broodkruim op een plat bord. Wentel de spitjes eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim; ze moeten rondom bedekt zijn.
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de spitjes in 3 minuten goudbruin en rosé.
Lekker met gebakken rijst met kerrie en amandelen.
4 personen
bereidings- / wachttijd : 30 minuten / 3 uur
gebied : India
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Lekker & pittig : Ruim 60 eenvoudige en heerlijke recepten voor kruidige gerechten / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten