zondag 28 april 2019

Kerrienotenragoût (India)

KERRIENOTENRAGOÛT

1 ui
1 teen knoflook
3 sjalotten
2 - 3 eetlepels mais- of zonnebloemolie
250 - 300 gram sojavlokken
50 gram fijngehakte noten (hazel-, pecan-, walnoot)
1 eetlepel tamari
1 ½ theelepel kerrie (mild)
peper
1 eetlepel bloem
1 deciliter groentebouillon


Schil ui en knoflook en hak beide fijn.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze ragfijn.
Verhit de olie en fruit hierin ui en knoflook goudgeel.
Voeg de volgens de aanwijzing op het pak geweekte sojavlokken toe en fruit 7 minuten op matig vuur.
Roer er de sjalot en de noten door en maak het geheel op smaak af met tamari, kerrie en peper.
Breng tot de kook en bind de massa met bloem, vermengd met iets water. Als u de ragoût te dik vindt, roer er dan naar behoefte groentebouillon door.
Laat afkoelen tot lauw, voordat u de ragoût gebruikt als vulling voor bijvoorbeeld pannenkoeken, zoals Indiase gevulde flensjes.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: