TOURNEDOS MET MIERIKSWORTELSAUS
¾ deciliter koffieroom
½ pakje verse roomkaas met mierikswortel à 125 gram
1 theelepel geraspte mierikswortel (uit een potje)
25 gram boter
2 tournedos van 150 gram
2 takjes verse basilicum
zout
vers gemalen zwarte peper
Verwarm in een steelpan de koffieroom met de roomkaas en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de mierikswortel toe en verwarm de saus nog 5 minuten op heel zacht vuur. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tournedos in 4 minuten bruin en vanbinnen rosé. Snijd intussen de basilicumblaadjes in dunne reepjes, houd de topjes voor garnering. Leg de tournedos op 2 warme borden. Strooi er zout en peper over. Roer het bakvet door de saus. Schep de saus rond de tournedos en strooi de basilicum erover. Leg de toefjes basilicum op de tournedos.
Lekker met gestoomde Chinese koolrolletjes.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 23 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten