IKAN GODOK (KABELJAUW MET PANGANGSAUS)
1 ui
1 eetlepel boter of margarine
200 gram kabeljauwfilet
½ citroen
1 groene paprika
1 zakje babi pangangsaus
1 kleine tomaat
zout
peper
Ui pellen en in ringen snijden. In braadpan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Intussen vis met keukenpapier droogdeppen. Van citroen 2 plakjes snijden. Rest van citroen uitpersen. Vis besprenkelen met citroensap. In 6 stukken snijden. Paprika wassen. In ringen snijden en zaadlijsten verwijderen. Met schuimspaan ui uit braadpan nemen. In braadpan volgens gebruiksaanwijzing babi pangangsaus maken. Ui, paprika en vis erin leggen. Met deksel op pan in 8 minuten tegen e kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen tomaat wassen en in partjes snijden. Vis-sausmengsel op smaak brengen met zout en peper. Over 2 borden verdelen. Garneren met tomaat en citroen.
lekker met mie en broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip november 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten